Food marketing

Food marketing voor uw foodconcepten

Food marketing wordt steeds belangrijker voor Agro & Food bedrijven. Inspelen op de behoefte van consumenten is cruciaal. Food marketing geeft inzicht in marktkansen, merkstrategie maar ook in trends, smaak, duurzaamheid houdbaarheid, fooddesign spelen een rol.

Als u op het punt staat om een nieuw product te lanceren, dan weet u hoe belangrijk het is om op te vallen in het schap. Er worden elke dag nieuwe producten gelanceerd, die allemaal hun best doen om de aandacht te trekken van potentiële klanten. Het is dan ook belangrijk om een goed marketingplan op te stellen voor uw foodconcept. Hoe zorgt u ervoor dat juist uw product in de spotlights komt te staan? Bij Product Experience hebben we veel ervaring met het opstellen van een goed food marketingplan.

Samenwerken met een food marketeer

Het is niet eenvoudig om een goed leesbaar marketing plan op te stellen als u een nieuw product op de markt wilt brengen, of als u graag ziet dat uw huidige product meer onder de aandacht komt. Er zijn zoveel mogelijkheden om uw product te positioneren, dat het soms lastig is om goed onderbouwde keuzes te maken. Bij Product Experience werken we dagelijks met dit soort vraagstukken voor een groot aantal verschillende fabrikanten, waardoor we een enorme schat aan ervaring hebben opgedaan. Wij versterken uw marktpositie door uw producten op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen. We doen dit niet alleen door middel van een goed doortimmerd marketingplan, maar ook door het ontwerpen van een inspirerende content zoals point of sale de verpakking voor uw product.

Meer weten over food marketing?

Wilt u eens sparren met iemand die ervaring heeft op het gebied van food marketing? Of wenst u ondersteuning bij het opstellen van een doortastend food marketingplan? Neem dan vandaag nog contact op met Product Experience. Het door ons ontwikkelde stappenplan maakt de te nemen stappen inzichtelijk en geeft richting aan uw doelstellingen. Deze doelstellingen werken we vervolgens uit tot concrete acties voor een optimale lancering van uw concept, merk, verpakking of product.

Conceptontwikkeling

Eenvoud is de kracht achter een goed concept. Het vergt naast creativiteit een scherpe definitie van de doelgroep, doelstelling, actuele marktkennis en consumer insights.

Merkdesign

Een sterk merk vertelt een verhaal en verbind klanten middels waarden, vormgeving en beleving.

Verpakkingsontwerp

Sterk in het ontwikkelen van creatieve verpakkingen in diverse materialen met effectieve communicatie, vormgeving en merkbeleving.

Grafisch ontwerp

Een goed grafisch ontwerp is belangrijk om succesvol te communiceren met de doelgroep. Daarnaast moet het opvallen in een omgeving die overspoeld wordt met signalen.

Fotografie

Beelden vertellen meer dan 1000 woorden. Het is een zeer krachtig communicatiemiddel en daarmee een heel belangrijk onderdeel van een advertentie, campagne of verpakkingsontwerp.

Agro & Food marketing

Versterken van de marktpositie van agro- en foodondernemers middels vernieuwende product-marktcombinatie.

De lekkerste likorettes uit Portugal

Cholicup geeft een bijzondere belevenis en smaakervaring en is bij verschillende gelegenheden te serveren.

Hamletz® varkensvlees

Hamletz® is een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering.